Általános, benzin- és olajálló, hő-, sav- és lúgálló, kopásálló gumilemez

Gumilemezeket szinte az élet bármely területén szívesen használják. Fajtái: Általános gumilemez, Olajálló gumilemez, Benzin és olajálló gumilemez, Hő,- Sav- és Lúgálló gumilemez, Para gumilemez, Kopásálló gumilemez, Elektromos szigetelő gumilemez

Általános útmutató gumiszőnyegek ragasztással történő rögzítéséhez, ápolásához, tisztításához.

A gumiszőnyegek alsó, vagyis a ragasztásra alkalmas felülete szövetlenyomatos mintázattal van ellátva.

A betonfelület előkészítése

A felület előkészítése hasonlóan történik, mint egyéb kaucsuk bázisú gumilemezek ragasztásánál.

A betonfelületet mentesíteni kell minden zsiradéktól, portól, piszoktól, új beton esetén a cementtejtől és a nedvességtől (a nedvesség tartalmat 4% alá kell csökkenteni) a helyiség hőmérséklete nem csökkenhet 15°C alá, a páratartalom nem lehet több 65%-nál.

A beton felületének egyenletesnek kell lenni. Ajánlatos cement alapanyagú felületkiegyenlítő termékek használata, hogy minél simább felületet kapjunk.

Ragasztási folyamat

A ragasztó használatánál mindig tartsuk be a gyártó használati utasítását és a ragasztó használatára vonatkozó összes biztonsági és egészségvédelmi előírást .

(Ajánlott ragasztók ALKARÉN 50 és ALKAPRÉN 25 gyártó Matadorfix s.r.o. www.matadorfix.sk).

A ragasztót egyenletesen kell felvinni mindkét felületre, a gumiszőnyeg ragasztásra, alkalmas felületére és a beton felületére is. A két felületet hagyjuk megszáradni. A megszáradt felületeket egyesítjük és kis henger segítségével óvatosan eltávolítjuk az esetleges légbuborékokat (ajánlatos az egész területet áthengerezni).

Miután a gumipadlót leragasztottuk, hagyjuk a ragasztót 72 órán át megszáradni a tisztítás előtt. Ha a gumipadló felületére ragasztó kerül, azt nedves ruhával azonnal távolítsuk el.

Ha a kiömlött ragasztó megszárad, azt szesz segítségével fellágyítjuk, és fa spatulával eltávolítjuk.

Legkevesebb 24 órán keresztül nem szabad megterhelni. A gumiszőnyeget nem ajánlatos feltépni és újraragasztani!

Ápolás és tisztítás

A gumipadló felszínének rendszeres söprésével megelőzhetjük a szennyeződés lerakódását. Ne használjunk acélszálas mosogatót vagy súroló kefét a gumipadló tisztítására.

A gumipadló tisztítására soha se használjunk olyan tisztítószereket, amelyek savas oldószereket, terpentint vagy pedig acetont tartalmaznak, mivel azok maradandóan károsíthatják a gumipadló felületét.

A gumiszőnyegbe taposott szennyeződések például sarat, óvatosan kaparjuk le.

A gyártó a ragasztásról és a karbantartásról szóló használati utasításának helytelen alkalmazása, illetve be nem tartása érvénytelenítheti a garanciát.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 28
Tegnapi: 49
Heti: 193
Havi: 606
Össz.: 46 183
Oldal: Általános útmutató gumiszőnyegek ragasztással történő rögzítéséhez, ápolásához, tisztításához.
Általános, benzin- és olajálló, hő-, sav- és lúgálló, kopásálló gumilemez - © 2008 - 2019 - muszaki-gumilemez.hupont.hu